36 стратегии за генериране на повече продажби онлайн . . .

Създаването на бизнес, базиран на онлайн продажби, е сравнително лесно. Просто трябва да закупите домейн и да получите сървър, за да стартирате вашия продукт. Въпреки това, когато настъпи моментът, генерирането на продажби може да се почувства малко като каране на кънки на лед нагоре. Това е точно причината, поради която сме събрали тези 36 стратегии, които можете да започнете да използвате днес за вашия магазин за електронна търговия, за да ви помогнем да получите първата си продажба. Не пропускайте нито дума!

Увеличете продажбите на вашия онлайн магазин с тези 36 техники за продажба!

1. Извършете проучване на ключови думи

Всяка SEO стратегия започва тук: откриване как хората искат да ви намерят в Google. Първо трябва да разберете това, преди да започнете да продавате онлайн. Трябва също така да имате предвид, че не всеки ще ви намери с едни и същи думи. Ако продавате обувки, потребители от различни части на света може да ви търсят с термини като „маратонки“, „маратонки“ или дори „обувки за тенис“. Всичко това е много важно да се вземе предвид, поради което препоръчваме този безплатен курс за SEO, в който ще намерите ключовете за извършване на проучване на ключови думи, адаптирано към вашия целеви пазар.

2. Внедрете SEO

Никога няма да осигурите първата си продажба, ако не стигнете до първите места в Google, тъй като всички ние посещаваме най-добрия сайт, когато искаме да направим покупка. Добрата SEO стратегия за електронна търговия трябва да включва проучване на ключови думи, анализ на конкуренцията, добра оптимизация на страницата и подходящо изграждане на връзки.

3. Определете вашия идеален клиент или купувач

Лицето на купувача представлява клиентите, които купуват вашите продукти или услуги. Трябва да знаете кой е вашият целеви пазар или кой искате да бъде. За да създадете своята личност на купувача, може да е полезно да имате ясна представа за вашата ниша или цел. Ще трябва да разберете техните интереси, мотивация, притеснения, местоположение и пол … Накратко, всичко, което може да ви помогне да профилирате тази личност или личности и с това да можете да идентифицирате кои канали, съдържание или рекламни съобщения трябва създайте, за да бъдат те ефективни и да постигнат целта ви: да увеличите продажбите на вашия онлайн магазин.

4. Проба-грешка

Никой не се ражда с всички отговори… И това е още по-вярно онлайн. Жизненоважно е да продължите да опитвате нови методи за онлайн продажби, за да разберете кои от тях са най-привлекателни за вашата аудитория. Като изпробвате това, ще опознаете вкусовете и навиците на вашите клиенти или потенциални клиенти.

Кои теми ги интересуват най-много?
Кога обикновено купуват?
Откъде ви посещават?
За целта ще трябва да създадете набор от различно съдържание и да откриете с кое вашата аудитория взаимодейства най-много. Разгледайте Google Analytics и проучете часовете, в които вашият сайт получава най-много трафик и местоположението на тези сесии.

5. Уведомете ги, че вашият сайт е безопасен

Разбира се, всеки уебсайт трябва да изглежда добре, но също така трябва да създава усещане за сигурност у посетителите. За потребителите е важно да видят, че уебсайтът има SSL сертификат – с други думи, дали използва http или https. Много уебсайтове без SSL сертификат може да не са защитени, затова ви препоръчваме да активирате HTTPS протокола, което ще накара да се появи катинар до лентата на браузъра. По закон вие също трябва да информирате посетителите си, ако уебсайтът ви използва бисквитки. И накрая, ще трябва да предложите връзка към вашата политика за поверителност и условията за ползване на вашия сайт, за да покажете пълна прозрачност.

6. Използвайте интелигентна вътрешна търсачка

Искате ли да увеличите продажбите във вашия онлайн магазин? Ще трябва да разбирате клиентите си. Представете си, че имате онлайн магазин за електронни стоки… В същото време момиче от Испания и момче от Аржентина попадат на вашата страница. Случайно и двамата търсят един и същ продукт:

И двамата потенциални клиенти се насочват директно към лентата за търсене на вашия онлайн магазин, защото знаят точно какво искат да купят. Испанското момиче кликва върху лентата за търсене и въвежда „настолен компютър“, докато аржентинското момче въвежда „компютър за училище“. И двамата мислят за един и същ продукт, но какво ще стане, ако не могат да намерят това, което търсят? Те ще напуснат вашия сайт. В състояние ли е търсачката на вашия сайт за електронна търговия да разбере и двата термина?

Интелигентна търсачка … Да!

Разширената търсачка може да направи всичко това и много повече. Това е като асистент в онлайн магазин, който е на разположение 24 часа в денонощието, който говори безкраен брой езици и е експерт във всички ваши продукти. Не бихте ли искали да имате някой като този на разположение във вашия магазин по всяко време?

7. Бъдете responsive (адаптивни)

През последните години все повече купувачи правят своите покупки от смартфони и таблети. От решаващо значение е да използвате адаптивен дизайн на вашия сайт, за да сте сигурни, че съдържанието ви се адаптира към всички устройства. По този начин клиентите могат да пазаруват от избрано от тях устройство. И не само от компютъра!

8. Оптимизирайте изображенията на вашия сайт

Ако имате голям, обширен каталог от продукти или много изображения на уебсайта си, това ще увеличи времето за зареждане на вашия онлайн магазин – нещо, което Google не оценява. И ако Google не хареса нещо… ще бъдете пренасочени към последните страници от резултатите от търсенето, което прави невъзможно да продавате продуктите си през този канал. Има различни налични онлайн инструменти за оптимизиране на изображенията на вашия сайт.

… следва продължение

Трендафил Аромов

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.